I.kolo Národního poháru v karate Praha 10.1.2015

15.01.2015 22:58

I.kolo Národního poháru v karate Praha 10.1.2015
Tomáš Hermann vybojoval dvě medaile v prestižní soutěži

Závodní sezonu 2015 zahájilo v sobotu 10. ledna v Praze 1. kolo Národního poháru seniorů, U21 a Ligy kumite týmů v karate.
Na prestižní soutěži v disciplíně kumite (sportovní zápas dvojic dle pravidel WKF) se utkal výběr nejlepších závodníků z celé ČR. Tento šampionát je součástí nominačních postupových závodů na Mistrovství ČR, které se bude konat již 31. ledna v Příbram...i.
Novohradské karate reprezentoval v disciplíně kumite Tomáš Hermann v kategorii U21 (muži do 21. let) a v kategorii muži nad 84 kilogramů. V prvním souboji náš borec porazil závodníka TJ karate České Budějovice Kibrika. Ve finálovém souboji porazil Tomáš soupeře z Jiskry Domažlice Fronka 9:0 a zvítězil v kategorii U21.
V kategorii muži + 84 kg porazil Tomáš závodníka Paulíka z Shotokanu Liberec. V semifinále se utkal náš závodník s úřadujícím Mistrem ČR Tomášem Reichem z Kesl Ryu Praha, po těžkých bojích skončil zápas po časovém limitu 0:0 a vítěze určovali rozhodčí  zvednutím praporku, bohužel 1:4 pro Tomášova soupeře. V boji o bronzovou medaili v repasáži se Tom utkal se zkušeným veteránem Kábrtem z SKMP Praha, kdy po tvrdém souboji náš závodník zvítězil 4:1 a získal pro náš oddíl bronzovou medaili.
Nyní se Tomáš intenzivně připravuje na 2. kolo a finále ligy kumite týmů.


Martin Hermann
                                                                                  předseda oddílu karate