II.kolo Národního poháru v karate Liberec

17.02.2014 21:38

II.kolo Národního poháru v karate Liberec 16.2.2014

Tomáš Hermann vybojoval dvě medaile v prestižní soutěži

V neděli 16. února 2014 se v Liberci konalo 2. kolo Národního poháru seniorů a Ligy kumite týmů.

Na prestižní soutěži v disciplíně kumite (sportovní zápas dvojic dle pravidel WKF)
se utkal výběr nejlepších závodníků z celé ČR. Tento šampionát je součástí nominačních postupových závodů na Mistrovství ČR mládeže, které se bude konat již 29. března v Ústí nad Labem.

Novohradské karate reprezentoval v disciplíně kumite Tomáš Hermann, a to poprvé v kategorii muži nad 84 kilogramů. V prvním souboji náš borec po těžkých bojích zvítězil 6:1, v semifinále bohužel těsně podlehl kolegovi z TJ karate České Budějovice 0:1. V boji o bronzovou medaili v repasáži nedal Tom svému protivníkovi šanci, porazil ho v čase 28 vteřin 8:0 a zvítězil tak ještě před vypršením časového limitu (časový limit pro kategorii muži je 4 minuty). Tomáš získal svým vynikajícím výkonem pro náš oddíl bronzovou medaili.

V soutěži kumite týmů (nastupují proti sobě postupně tříčlenná družstva) byl Tomáš členem družstva juniorů TJ karate České Budějovice, které postupně porazilo borce z Liberce, z Lion Pardubice, tým Ústí nad Labem a ve finále zvítězilo nad týmem výběru Hradce Králové. Nyní se Tomáš intenzivně připravuje na 3. kolo a finále ligy kumite týmů.