Výroční zpráva oddílu karate TJ Nové Hrady za rok 2013

26.01.2014 13:28
 

 


 

 

Byli vyhodnoceni nejlepší závodníci Tomáš Balko a Tomáš Hermann

 

 

23. ledna 2014 se konala 21. výroční členská schůze oddílu karate v Koželužně v  Nových Hradech. V úvodu předseda oddílu karate Ing. Martin Hermann přivítal všechny přítomné členy a trenéry.  První zazněla zpráva předsedy oddílu za rok 2013:

V roce 2013 měl oddíl karate TJ Nové Hrady 45 evidovaných členů. Tréninky oddílu probíhali pravidelně v tělocvičně ZŠ N. Hrady vždy v úterý 17-19 hod, čtvrtek 17.15-19.30 hod a v sobotu  15-18 hod. Děti a mládež studující v Českých Budějovicích mají tam možnost ještě trénovat v přípravném závodním týmu na SKP. Ve Sportovním centru mládeže české reprezentace karate trénují kategorie dorostu a juniorů v areálu GON v ulici E. Destinnové v současné době trénuje Tomáš Hermann. Naši členové se měli možnost účastnit seminářů-víkendových soustředění karate a allkampf-jitsu (praktická sebeobrana) konaných v loňském roce v Českých Budějovicích, Chomutově a Plzni. Dále pak především závodníci se účastnili týdenního soustředění v malebné krajině Brdských lesů ve Věšíně u Příbrami. Naši trenéři absolvovali školení v Českých Budějovicích, Chomutově a v Plzni.

 

Sportovní úspěchy:

Pro nejmladší závodníky je určena Liga talentované mládeže, soutěže Kid Cup, Ninja Cup, kterých se naši závodníci účastnili v roce 2013 v Českých Budějovicích, Českém Krumlově a Borovanech a získali na nich: 2x1.místo,3x2.místo a 4x3. místo celkem: 9 medailí. Na tomto úspěchu se podíleli Petr Vochozka, Jan Švenda, Kryštof Vinický, Anna Puppavová, Nátálie Machová, David Macho, Ondřej Bureš, Tomáš Balko, Eliška Rolínková a Marek Rolínek.

 

Krajská liga v karate:

I. kolo 17.3. v Českých Budějovicích - 3x 1.místo,1.x 2.místo a 1x 3.místo celkem: 6 medailí                                                    

II.kolo 5.5. ve Vodňanech - 2 x 1.místo celkem: 2 medaile   

III.kolo            4.10. ve Strakonicích - 3 x 1.místo, 2 x 2.místo a 2 x 3. místo celkem: 7  medailí

Celkový počet umístění z Krajské Ligy: 15 medailí

 

Krajský přebor dospělých 17.3. v Č. Budějovicích- 2 x 1.místo a 1 x 2.místo celkem: 3 medaile

                                                                                                                     a tři nominace na MČR

Krajský přebor mládeže v 10.11. Č. Budějovicích  - 2 x 1.místo a dvě nominace na MČR

Pět nominací na MČR a celkový počet umístění z KP: 5 medailí 

 

World schampions Harasuto Cap 2.3.v Lodži v Polsku- získal Tomáš Hermann 2. místo v kategorii junioři +76 kg.

 

Mistrovství ČR v karate dospělí 31.3. v Hradci Králové: kumite týmů Tomáš Hermann 1.místo

 

Grand Prix 27.4. v Hradci Králové:

V disciplíně kata tým muži zvítězil náš tým ve složení Martin, Tomáš a Martin Hermannovi, v kata muži vybojoval Martin Hermann 4. místo. V disciplíně kumite vybojoval Tomáš Hermann 2. místo v kategorii týmů a 3. místo v kategorii junioři +76 kg a Ladislav Bárta získal 2. místo v kategorii muži nad 94 kg v disciplíně kumite (sportovní zápas) .

 

Wakizashi Cup 11.5. Nymburk - zvítězil Tomáš Hermann v kategorii junioři +76 kg.

 

Grand Prix 25.5. v Ústí nad Labem vybojoval Tomáš Hermann 2. místo v kategorii junioři +76 kg.

 

Na Mistrovství světa policie a hasičů WPFG 4. 8. v severoirském Belfastu zvítězil kata tým ve složení Martin Hermann, Jiří Faktor a Martin Sláma, dále v disciplíně kata jednotlivců vybojoval Martin Hermann 3. místo.

 

Grand Prix North Bohemia 12. 10. v Ústí nad Labem zvítězil Martin Hermann v disciplíně kata Master a Tomáš Hermann obsadil 3. místo v kumite v kategorii junioři +76 kg.

 

Grand Prix Bohemia Open 27. 10. v Českých Budějovicích zvítězil Martin Hermann v disciplíně kata Master a Tomáš Hermann zvítězil v kumite v kategorii junioři +76 kg.

 

Mistrovství ČR v AKJ sebeobrana 18. 5. v Českých Budějovicích:

zvítězili a získali titul Mistra republiky AKJ: Marek Rolínek v kategorii ml. žáci, Adam Zeman v kat. st.žáci, Ladislav Bárta v kat. muži a Magda Pelechová v kat. ženy. 2. místa vybojovali: Tomáš Balko v kat. ml.žáci, Adéla Zemanová v kat. st. žákyně a Tomáš Hermann v kat. junioři. 3. místa získali: Eliška Rolínková v kat. st. žákyně a Lukáš Pavlík v kat. junioři

 

Mistrovství ČR v AKJ sebeobrana – Fighting a kata 2. 11. v Plzni:

Zvítězil v disciplíně kata +34 let Martin Hermann a Tomáš Hermann zvítězil ve sportovním zápase fighting junioři +84 kg.

 

Nejlepší závodníci oddílu za rok 2013:

zvítězil v kategorii do 15 let Tomáš Balko , když získal 55 bodů

zvítězil v kategorii nad 15 let s rekordním ziskem 370 bodů Tomáš Hermann

 

Metodická činnost – semináře a zkoušky na stupně technické vyspělosti - STV:

Významnou akcí byl Mezinárodní seminář karate v Českých Budějovicích, na kterém vyučovaly světové špičky závodního karate: Luca Valdezi, Rafael Aghayev, Shanin Atamov a Arkania Gogita. Trénink s mistry světa na domácí půdě byl opravdu nezapomenutelným zážitkem a jistě významně přispěl k zdokonalení všech účastníků a to především z řad trenérů. 

Zkoušek na stupně technické vyspělosti (dále jen STV) v karate a AKJ jsme se pravidelně účastnili v rámci seminářů a soustředění a dále pak také ve třech termínech v N. Hradech a Č. Budějovicích. Celkem se zkoušek STV účastnilo 28  našich členů, kdy naši cvičenci byli dobře připraveni a zkoušky na dané STV v karate a AKJ úspěšně složili.

 

Zkoušky na mistrovské stupně technické vyspělosti:

1. června v rámci školení trenérů v Českých Budějovicích před komisí Českého Svazu Karate získal při zkouškách stupně technické vyspělosti Jaromír Švenda 2. Dan karate Shoto kan (černý pás). Díky výše uvedené trenérsko-metodické činnosti dosáhla většina členů našeho oddílu pěkných sportovních a trenérských výsledků.

 

Propagace TJ Nové Hrady: Celoročně probíhal nábor nových členů do našeho oddílu, zaměřujeme se především na práci s mládeží v rámci prevence kriminality, dále pak jsme pořádály krátkodobé kurzy sebeobrany v Akademii v Nových Hradech a na školách v Českých Budějovicích. Veškeré naše sportovní akce jsou pravidelně zveřejňovány na naší nástěnce v České ulici, v Novohradském Zpravodaji, v Jihočeských listech, na internetovém portálu Jihočeská drbna, v Jihočeském Hit-Rádiu Faktor, v Jihočeské televizi, v celorepublikovém Magazínu bojových umění Fighters, v časopisu Policista, na našich nových webových stránkách www.tj-karate-nove-hrady.cz a také na Facebook  tjkaratenovehrady.

Závěrem mi dovolte, abych poděkoval všem trenérům oddílu karate za jejich dobrovolnou celoroční činnost, vedení Úřadu města a Tělovýchovné jednoty v Nových Hradech za již tradiční dobrou spolupráci a pomoc našim sportovcům. Dále pak děkuji vedení ZŠ v Nových Hradech,  sponzorům: JE Temelín, ČEZ a všem, kteří nám pomáhali v našem sportovním úsilí.

                                                      

                                                                                                                  Martin Hermann

                                                                                                             předseda oddílu karate